sreda, 28. september 2011

8. DAN

Dan smo zčlni s slastnim zajtrkm za katjrga so poskrbeli naši Šičiljanoti:) na mizi je usakega čakala granitka s smetanco in brijošem:) Ta dan smo začeli z obiskm gospoda ku dela barke. Odprauli smo se u njegovo delavnco, kamr smo izvedli zanimive informacije o izdelavi barkic in tudi postopk izdelave. Najbl smo blinaudušeni, kunm je povedu, da je deu ladje izdeln tudi iz slovenskega lesa. Po tem pa je sledilo kopanje:) Šli smo spet na eno fuuul lepo kopališče...kamnčki, miuka, kristalno čista voda...mmmmmm:) Voda je bla zakon čeprou Lahinja zmaga (po svojji temperaturi in ne po čistosti);) U murji smo se namakali, fantje so skakali, zanimiu je biu tudi "pojoči vlakec"...:) Pol so se zčlnioglašt naši lačni trebuščki in Siciljanci so poskrbeli za odličn sendvič. Seveda je sledila siestica in granitka u bližnjm barčki.
Popoudne smo šli na drugi koncMessine kamr smo si ogledali hišo za brezdomce. Pelali smo se s tramvajem...nutr je blo soparno, vroče, brez zraka tku da smo usikumi čakali končno postajo. Na terasci smo imeli pogovor, kjer so nm povedali neki o brezdomch in kako deluje hiša. Slediu je ogled hiše potem pa smo se odprauli proti našemu Siciljanskemu domu:)
In sledila je večjrja...tu je bla cela pojedina!:) Za večjrjo so poskrbeli starši Siciljancu. Blo je res use kar si si zaželeu: pašta na več načinou, njoki, tortelini, krompir, neki tunini namazi in še in še:) Po večjrji je sledilo še druženje s Siciljanci...kitarca, petje, zvezdice, prelep razgled nad Messino...:)

Ni komentarjev:

Objavite komentar